کتاب لغت

fa ‫ساعات روز‬   »   ta நேரம்

‫8 [هشت]‬

‫ساعات روز‬

‫ساعات روز‬

8 [எட்டு]

8 [Eṭṭu]

நேரம்

nēram

نحوه مشاهده ترجمه را انتخاب کنید:   
فارسی تاميلی بازی بیشتر
Excuse me! மன்னிக்கவும்! மன்னிக்கவும்! 1
maṉṉ-k-a-um! maṉṉikkavum!
What time is it, please? இப்பொழுது மணி என்ன ஆகிறது? இப்பொழுது மணி என்ன ஆகிறது? 1
Ip---u-u maṇi-eṉ-- ākiṟ--u? Ippoḻutu maṇi eṉṉa ākiṟatu?
‫بسیار سپاسگزارم / خیلی ممنون.‬ மிகவும் நன்றி. மிகவும் நன்றி. 1
M-k---m -a-ṟ-. Mikavum naṉṟi.
It is one o’clock. இப்பொழுது மணி ஒன்று. இப்பொழுது மணி ஒன்று. 1
Ippoḻu----a-- o---. Ippoḻutu maṇi oṉṟu.
It is two o’clock. இப்பொழுது மணி இரண்டு. இப்பொழுது மணி இரண்டு. 1
Ippo-utu m------a--u. Ippoḻutu maṇi iraṇṭu.
It is three o’clock. இப்பொழுது மணி மூன்று. இப்பொழுது மணி மூன்று. 1
Ip-o-----maṇ- ---ṟu. Ippoḻutu maṇi mūṉṟu.
It is four o’clock. இப்பொழுது மணி நான்கு. இப்பொழுது மணி நான்கு. 1
I-po---u m--- ----u. Ippoḻutu maṇi nāṉku.
It is five o’clock. இப்பொழுது மணி ஐந்து. இப்பொழுது மணி ஐந்து. 1
Ip-o---u ma---ai---. Ippoḻutu maṇi aintu.
It is six o’clock. இப்பொழுது மணி ஆறு. இப்பொழுது மணி ஆறு. 1
Ipp-ḻ-t--ma----ṟ-. Ippoḻutu maṇi āṟu.
It is seven o’clock. இப்பொழுது மணி ஏழு. இப்பொழுது மணி ஏழு. 1
I--o-u-u m--i-ēḻu. Ippoḻutu maṇi ēḻu.
It is eight o’clock. இப்பொழுது மணி எட்டு. இப்பொழுது மணி எட்டு. 1
I---ḻ--u maṇ- -ṭ--. Ippoḻutu maṇi eṭṭu.
It is nine o’clock. இப்பொழுது மணி ஒன்பது. இப்பொழுது மணி ஒன்பது. 1
I-poḻu-u ------ṉ-atu. Ippoḻutu maṇi oṉpatu.
It is ten o’clock. இப்பொழுது மணி பத்து. இப்பொழுது மணி பத்து. 1
Ip-o-u-u-------a-t-. Ippoḻutu maṇi pattu.
It is eleven o’clock. இப்பொழுது மணி பதினொன்று. இப்பொழுது மணி பதினொன்று. 1
I-poḻ-tu -aṇi-----ṉ--ṟ-. Ippoḻutu maṇi patiṉoṉṟu.
It is twelve o’clock. இப்பொழுது மணி பன்னிரண்டு. இப்பொழுது மணி பன்னிரண்டு. 1
Ip---ut- m--i p-ṉṉ--a--u. Ippoḻutu maṇi paṉṉiraṇṭu.
‫یک دقیقه شصت ثانیه است.‬ ஒரு நிமிடத்தில் அறுபது விநாடிகள் உள்ளன. ஒரு நிமிடத்தில் அறுபது விநாடிகள் உள்ளன. 1
O-u---mi-a-t-l aṟupa-u v---ṭ-kaḷ u-----. Oru nimiṭattil aṟupatu vināṭikaḷ uḷḷaṉa.
An hour has sixty minutes. ஒரு மணி நேரத்தில் அறுபது நிமிடங்கள் உள்ளன. ஒரு மணி நேரத்தில் அறுபது நிமிடங்கள் உள்ளன. 1
Or- m--i-nēr--t------p-tu ni-iṭ-ṅ--- u--aṉ-. Oru maṇi nērattil aṟupatu nimiṭaṅkaḷ uḷḷaṉa.
A day has twenty-four hours. ஒரு தினத்தில் இருபத்து நான்கு மணி நேரம் உள்ளது. ஒரு தினத்தில் இருபத்து நான்கு மணி நேரம் உள்ளது. 1
O---t-ṉatt-l -r-p-t-u-n-ṉ-- maṇi -ēra- u-ḷa--. Oru tiṉattil irupattu nāṉku maṇi nēram uḷḷatu.

‫خانواده های زبان‬

‫حدود 7 میلیارد نفر بر روی کره زمین زندگی می کنند.‬ ‫و آنها به حدود 7،000 زبان مختلف صحبت می کنند!‬ ‫زبان ها هم می توانند مانند افراد به هم مربوط باشند.‬ ‫بدین معنی که، آنها از یک ریشه مشترک سرچشمه گرفته اند.‬ ‫زبان هائی هم وجود دارند که کاملا منزوی شده اند.‬ ‫آنها از نظر پیدایش به هیچ زبان دیگری مربوط نیستند.‬ ‫برای مثال در اروپا، باسک یک زبان منزوی تلقّی می شود.‬ ‫اما بسیاری از زبان ها "پدر و مادر"، " فرزند " یا " خواهر و برادر" دارند.‬ ‫آنها به یک خانواده زبانی خاص تعلق دارند.‬ ‫شما می توانید تشابه آنها را با مقایسه تشخیص دهید.‬ ‫زبان شناسان امروز حدود 300 زبان اصلی را شناسائی کرده اند.‬ ‫در بین این زبان ها، 180 خانواده شامل بیش از یک زبان هستند.‬ ‫بقیّه 120 خانواده زبان های منزوی را تشکیل می دهند.‬ ‫بزرگترین خانواده زبان ها زبان های هند و اروپایی است.‬ ‫این خانواده از حدود 280 زبان تشکیل شده است.‬ ‫این زبان ها شامل، لاتین، آلمانی و اسلاو هستند.‬ ‫بیش از 3 میلیارد نفر در سرتاسر جهان به این زبان ها سخن می گویند. ‬ ‫بیشتر افراد در آسیا به زبان های خانواده چینی- تبتی صحبت می کنند.‬ ‫بیش از 1.3 میلیارد نفر به این زبان های صحبت می کنند.‬ ‫زبان اصلی چینی-تبتی زبان چینی است.‬ ‫سومین خانواده بزرگ زبان در آفریقا است.‬ ‫این خانواده به نام منطقه ای که اهل این زبان ها در آن سکونت دارند نیجر- کنگو: نامیده شده است.‬ ‫فقط 350 میلیون نفر به این زبان های سخن می گویند.‬ ‫سواحیلی زبان اصلی این خانواده است.‬ ‫در اغلب موارد: هرچه روابط این زبان ها به هم نزدیک تر باشد، درک آنها از همدیگر بهتر است.‬ ‫افرادی که به زبان های خویشاوند صحبت می کنند یکدیگر را بهتر درک می کنند.‬ ‫آنها می توانند زبان های دیگر را نسبتا سریع یاد بگیرند.‬ ‫بنابراین، یادگیری زبانها -به هم پیوستن مجدد خانواده زبان ها همیشه دلپذیر است!‬