کتاب لغت

fa ‫روزهای هفته‬   »   ta ஒரு வாரத்தின் கிழமைகள்

‫9 [نه]‬

‫روزهای هفته‬

‫روزهای هفته‬

9 [ஒன்பது]

9 [Oṉpatu]

ஒரு வாரத்தின் கிழமைகள்

oru vārattiṉ kiḻamaikaḷ

نحوه مشاهده ترجمه را انتخاب کنید:   
فارسی تاميلی بازی بیشتر
‫دوشنبه‬ திங்கட்கிழமை திங்கட்கிழமை 1
t-ṅk-ṭ--ḻam-i tiṅkaṭkiḻamai
‫سه شنبه‬ செவ்வாய்க்கிழமை செவ்வாய்க்கிழமை 1
ce--āyk--ḻam-i cevvāykkiḻamai
‫چهارشنبه‬ புதன் கிழமை புதன் கிழமை 1
p-t-ṉ ki-a--i putaṉ kiḻamai
‫پنج شنبه‬ வியாழக்கிழமை வியாழக்கிழமை 1
vi--ḻak-i-amai viyāḻakkiḻamai
‫جمعه‬ வெள்ளிக்கிழமை வெள்ளிக்கிழமை 1
v---ikk--am-i veḷḷikkiḻamai
‫شنبه‬ சனிக்கிழமை சனிக்கிழமை 1
c-ṉ-kkiḻ-m-i caṉikkiḻamai
‫یکشنبه‬ ஞாயிற்றுக்கிழமை ஞாயிற்றுக்கிழமை 1
ñāyiṟ-ukkiḻ--ai ñāyiṟṟukkiḻamai
‫هفته‬ வாரம் வாரம் 1
v---m vāram
‫از دوشنبه تا یکشنبه‬ திங்களிருந்து ஞாயிறுவரை திங்களிருந்து ஞாயிறுவரை 1
t-ṅkaḷ-runtu--āy-ṟ-varai tiṅkaḷiruntu ñāyiṟuvarai
‫اولین روز دوشنبه است.‬ வாரத்தின் முதல் தினம் திங்கட்கிழமை. வாரத்தின் முதல் தினம் திங்கட்கிழமை. 1
vār-ttiṉ -u--- t-ṉ-m--i-k--ki---a-. vārattiṉ mutal tiṉam tiṅkaṭkiḻamai.
‫دومین روز سه شنبه است.‬ இரண்டாவது தினம் செவ்வாய்க்கிழமை. இரண்டாவது தினம் செவ்வாய்க்கிழமை. 1
Iraṇ-āvatu -iṉ---cevvāy-k-ḻ--a-. Iraṇṭāvatu tiṉam cevvāykkiḻamai.
‫سومین روز چهارشنبه است.‬ மூன்றாவது தினம் புதன்கிழமை. மூன்றாவது தினம் புதன்கிழமை. 1
M---āvatu t-ṉ-m-puta-k-ḻ-m-i. Mūṉṟāvatu tiṉam putaṉkiḻamai.
‫چهارمین روز پنج شنبه است.‬ நான்காவது தினம் வியாழக்கிழமை. நான்காவது தினம் வியாழக்கிழமை. 1
Nāṉk-------i-am vi--ḻ-k-iḻ---i. Nāṉkāvatu tiṉam viyāḻakkiḻamai.
‫پنجمین روز جمعه است.‬ ஐந்தாவது தினம் வெள்ளிக்கிழமை . ஐந்தாவது தினம் வெள்ளிக்கிழமை . 1
A--tā-atu-tiṉ-- v--ḷi-------i. Aintāvatu tiṉam veḷḷikkiḻamai.
‫ششمین روز شنبه است.‬ ஆறாவது தினம் சனிக்கிழமை . ஆறாவது தினம் சனிக்கிழமை . 1
Āṟāvatu-----m--a-ik-i-am--. Āṟāvatu tiṉam caṉikkiḻamai.
‫هفتمین روز یکشنبه است.‬ ஏழாவது தினம் ஞாயிற்றுகிழமை . ஏழாவது தினம் ஞாயிற்றுகிழமை . 1
Ēḻā---u -i-am---y-ṟ--kiḻa---. Ēḻāvatu tiṉam ñāyiṟṟukiḻamai.
‫هفته هفت روز دارد.‬ ஒரு வாரத்தில் ஏழு தினங்கள் உள்ளன. ஒரு வாரத்தில் ஏழு தினங்கள் உள்ளன. 1
O-u ----tti- ē-- ----ṅka---ḷḷa--. Oru vārattil ēḻu tiṉaṅkaḷ uḷḷaṉa.
‫ما فقط پنج روز کار می‌کنیم.‬ நாம் ஒரு வாரத்தில் ஐந்து தினங்கள் மட்டுமே வேலை செய்கின்றோம். நாம் ஒரு வாரத்தில் ஐந்து தினங்கள் மட்டுமே வேலை செய்கின்றோம். 1
N-- -ru----attil-a-n---t-ṉ-ṅk---m--ṭu-- v-la- -eyk--ṟ-m. Nām oru vārattil aintu tiṉaṅkaḷ maṭṭumē vēlai ceykiṉṟōm.

‫زبان اختراعی اسپرانتو‬

‫انگلیسی مهم ترین زبان جهانگیر امروز است.‬ ‫هر کس باید با استفاده از آن قادر به ایجاد ارتباط باشد.‬ ‫اما زبان های دیگر هم قصد رسیدن به این هدف را دارند.‬ ‫برای مثال، زبان های اختراعی.‬ ‫زبان های اختراعی به منظوری اختراع شده و توسعه یافته اند.‬ ‫بدین معنی، که آنها برمبنای یک برنامه طراحی شده اند.‬ ‫در زبان های اختراعی، عناصری از زبان های مختلف با هم جمع شده اند.‬ ‫بدین ترتیب، این زبان ها باید برای یادگیری هرچه بیشتر از مردم آسان باشد.‬ ‫هدف هر زبان اختراعی ایجاد ارتباطات بین المللی است.‬ ‫شناخته شده ترین زبان اختراعی اسپرانتو است.‬ ‫این زبان برای اولین بار در سال 1887 در ورشو معرفی شد.‬ ‫مؤسس آن هنرمند لودویک ال زامنهوف بود.‬ ‫او معتقد بود که علت اصلی ناآرامی های (اجتماعی) ناشی از مشکل ارتباطات است.‬ ‫بنابراین، او می خواست برای ایجاد وحدت بین مردم یک زبان ایجاد کند.‬ ‫که مردم بتوانند بوسیله آن، با یکدیگر در یک سطح برابر صحبت کنند.‬ ‫نام مستعار این هنرمند، دکتر اسپرانتو، به معنی امیدوار بود.‬ ‫این نشان می دهد که او چه اندازه به رؤیای خود معتقد بود.‬ ‫اما ایده تفاهم جهانی از این بسیار قدیمی تر است.‬ ‫تا به امروز، بسیاری از زبان های مختلف اختراعی بوجود آمده اند.‬ ‫اهداف این زبان ها در ارتباط با مسائلی مانند مدارا و حقوق بشر است.‬ ‫امروز در بیش از 120 کشور جهان مردم به اسپرانتو مسلط هستند.‬ ‫اما انتقاد ازاسپرانتو نیز وجود دارد.‬ ‫به عنوان مثال، 70 درصد از واژگان آن از لاتین گرفته شده است.‬ ‫زبان اسپرانتو به طور مشخص بر پایه زبان های هند و اروپایی شکل گرفته است.‬ ‫افرادی که به این زبان صحبت می کنند افکار و ایده های خود را در همایش ها و انجمن ها مبادله می کنند.‬ ‫جلسات و سخنرانی ها به طور منظم تشکیل می شوند.‬ ‫بسیار خوب، آیا شما با مقداری اسپرانتو موافقید؟‬ Ĉu vi parolas Esperanton? – Jes, mi parolas Esperanton tre bone!