Ordförråd
Lär dig adjektiv – gujarati

સ્લોવેનિયાઈ
સ્લોવેનિયાઈ રાજધાની
slōvēniyā‘ī
slōvēniyā‘ī rājadhānī
slovensk
den slovenska huvudstaden

ઋણમય
ઋણગ્રસ્ત વ્યક્તિ
r̥ṇamaya
r̥ṇagrasta vyakti
skuldsatt
den skuldsatta personen

बैंगनी
बैंगनी फूल
baiṅganī
baiṅganī phūla
violett
den violetta blomman

પથ્થરીલું
પથ્થરીલું રસ્તો
paththarīluṁ
paththarīluṁ rastō
stenig
en stenig väg

છેલ્લું
છેલ્લું ઇચ્છાશક્તિ
chēlluṁ
chēlluṁ icchāśakti
sista
den sista viljan

ગુમ
ગુમ હોયેલ વિમાન
guma
guma hōyēla vimāna
försvunnen
ett försvunnet flygplan

ઉગ્ર
ઉગ્ર સમસ્યાનો ઉકેલ.
ugra
ugra samasyānō ukēla.
radikal
den radikala problemlösningen

વધુ
વધુ પુંજી
vadhu
vadhu pun̄jī
mycket
mycket kapital

હૃદયસ્પર્શી
હૃદયસ્પર્શી સૂપ
hr̥dayasparśī
hr̥dayasparśī sūpa
hjärtlig
den hjärtliga soppan

મૈત્રીપૂર્વક
મૈત્રીપૂર્વક આલિંગન
maitrīpūrvaka
maitrīpūrvaka āliṅgana
vänskaplig
den vänskapliga kramen

શાંત
શાંત રહેવાની વિનંતી
śānta
śānta rahēvānī vinantī
tyst
begäran att vara tyst
