Woordenlijst
Leer bijvoeglijke naamwoorden – Gujarati

સંપૂર્ણ
સંપૂર્ણ ઇન્દ્રધનુષ
sampūrṇa
sampūrṇa indradhanuṣa
compleet
een complete regenboog

અસામાન્ય
અસામાન્ય હવામાન
asāmān‘ya
asāmān‘ya havāmāna
ongebruikelijk
ongebruikelijk weer

ગુપ્ત
ગુપ્ત માહિતી
gupta
gupta māhitī
geheim
geheime informatie

ત્રષ્ણાળું
ત્રષ્ણાળું બિલાડી
Traṣṇāḷuṁ
traṣṇāḷuṁ bilāḍī
dorstig
de dorstige kat

નિદ્રાળુ
નિદ્રાળુ અવસ્થા
nidrāḷu
nidrāḷu avasthā
slaperig
slaperige fase

વાસ્તવિક
વાસ્તવિક મૂલ્ય
vāstavika
vāstavika mūlya
reëel
de reële waarde

કઠીણ
કઠીણ પર્વતારોહણ
kaṭhīṇa
kaṭhīṇa parvatārōhaṇa
moeilijk
de moeilijke bergbeklimming

થાકેલી
થાકેલી સ્ત્રી
thākēlī
thākēlī strī
moe
een vermoeide vrouw

હૃદયસ્પર્શી
હૃદયસ્પર્શી સૂપ
hr̥dayasparśī
hr̥dayasparśī sūpa
hartig
de hartige soep

ફાટું
ફાટેલો ટાયર
phāṭuṁ
phāṭēlō ṭāyara
plat
de platte band

સ્પષ્ટ
સ્પષ્ટ પ્રતિબંધ
spaṣṭa
spaṣṭa pratibandha
uitdrukkelijk
een uitdrukkelijk verbod
