Perbendaharaan kata
Belajar Kata Adjektif – Gujarati

અંગ્રેજી
અંગ્રેજી પાઠશાળા
aṅgrējī
aṅgrējī pāṭhaśāḷā
Inggeris
pelajaran bahasa Inggeris

શીતયુક્ત
શીતયુક્ત પ્રદેશ
śītayukta
śītayukta pradēśa
musim sejuk
lanskap musim sejuk

ચાલાક
ચાલાક શિયાળુ
cālāka
cālāka śiyāḷu
licik
rubah yang licik

પ્રતિ કલાક
પ્રતિ કલાક જાગ્યા બદલાવ
prati kalāka
prati kalāka jāgyā badalāva
setiap jam
pertukaran penjaga setiap jam

કાંટાળીયું
કાંટાળીયું કાકટસ
kāṇṭāḷīyuṁ
kāṇṭāḷīyuṁ kākaṭasa
berduri
kaktus yang berduri

ન્યાયયુક્ત
ન્યાયયુક્ત વહેવાટ
n‘yāyayukta
n‘yāyayukta vahēvāṭa
adil
pembahagian yang adil

જીવંત
જીવંત ઘરની પરિદી
jīvanta
jīvanta gharanī paridī
hidup
fasad rumah yang hidup

તાત્કાલિક
તાત્કાલિક મદદ
tātkālika
tātkālika madada
mendesak
bantuan yang mendesak

બાહ્ય
બાહ્ય સ્ટોરેજ
bāhya
bāhya sṭōrēja
luaran
penyimpanan luaran

ઉપજાઊ
ઉપજાઊ માટી
upajā‘ū
upajā‘ū māṭī
subur
tanah yang subur

તેડું
તેડો ટાવર
tēḍuṁ
tēḍō ṭāvara
senget
Menara Pisa yang senget
