Perbendaharaan kata
Belajar Kata Adjektif – Gujarati

ન્યાયયુક્ત
ન્યાયયુક્ત વહેવાટ
n‘yāyayukta
n‘yāyayukta vahēvāṭa
adil
pembahagian yang adil

મીઠું
મીઠી મગફળી
mīṭhuṁ
mīṭhī magaphaḷī
bergaram
kacang tanah yang bergaram

દુર્લભ
દુર્લભ પાંડા
durlabha
durlabha pāṇḍā
jarang
panda yang jarang ditemui

પ્રતિ કલાક
પ્રતિ કલાક જાગ્યા બદલાવ
prati kalāka
prati kalāka jāgyā badalāva
setiap jam
pertukaran penjaga setiap jam

પ્રાચીન
પ્રાચીન પુસ્તકો
prācīna
prācīna pustakō
purba
buku-buku purba

નિદ્રાળુ
નિદ્રાળુ અવસ્થા
nidrāḷu
nidrāḷu avasthā
mengantuk
fasa mengantuk

આયરિશ
આયરિશ કિનારો
āyariśa
āyariśa kinārō
Ireland
pantai Ireland

આરામદાયક
આરામદાયક અવકાશ
ārāmadāyaka
ārāmadāyaka avakāśa
menyegarkan
cuti yang menyegarkan

વાસ્તવિક
વાસ્તવિક મૂલ્ય
vāstavika
vāstavika mūlya
sebenar
nilai sebenar

સમલૈંગિક
બે સમલૈંગિક પુરુષો
samalaiṅgika
bē samalaiṅgika puruṣō
homoseksual
dua lelaki homoseksual

ઉત્તેજનાપૂર્વક
ઉત્તેજનાપૂર્વક ચીકચીક
uttējanāpūrvaka
uttējanāpūrvaka cīkacīka
histeria
jeritan histeria
