Ordförråd
Lär dig adjektiv – gujarati

હોશિયાર
હોશિયાર કન્યા
hōśiyāra
hōśiyāra kan‘yā
klok
den kloka flickan

નબળું
નબળી રોગી
nabaḷuṁ
nabaḷī rōgī
svag
den svaga patienten

રોમાંચક
રોમાંચક કથા
rōmān̄caka
rōmān̄caka kathā
spännande
den spännande historien

સ્લોવેનિયાઈ
સ્લોવેનિયાઈ રાજધાની
slōvēniyā‘ī
slōvēniyā‘ī rājadhānī
slovensk
den slovenska huvudstaden

પ્રમાણમાં સુંદર
પ્રમાણમાં સુંદર ડ્રેસ
pramāṇamāṁ sundara
pramāṇamāṁ sundara ḍrēsa
underbar
en underbar klänning

भयानक
भयानक गणना
bhayaanak
bhayaanak ganana
skrämmande
den skrämmande räkningen

સ્પષ્ટ
સ્પષ્ટ પાણી
spaṣṭa
spaṣṭa pāṇī
klar
klart vatten

પ્રેમળ
પ્રેમળ જોડી
prēmaḷa
prēmaḷa jōḍī
romantisk
ett romantiskt par

તૈયાર
તૈયાર દૌડકરો
taiyāra
taiyāra dauḍakarō
redo
de redo löparna

પાતલું
પાતલું ઝૂલતું પુલ
pātaluṁ
pātaluṁ jhūlatuṁ pula
smal
den smala hängbron

પ્રત્યેક
પ્રત્યેક વૃક્ષ
pratyēka
pratyēka vr̥kṣa
enskild
det enskilda trädet
