Λεξιλόγιο
Μάθετε Επίθετα – Γκουτζαρατικά

જન્મતા
તાજેતરમાં જન્મેલી બાળક
janmatā
tājētaramāṁ janmēlī bāḷaka
νεογέννητος
ένα φρεσκογεννημένο μωρό

વયસ્ક
વયસ્ક કન્યા
Vayaska
vayaska kan‘yā
ενήλικος
το ενήλικο κορίτσι

અમૂલ્ય
અમૂલ્ય હીરા
amūlya
amūlya hīrā
ανεκτίμητος
ένας ανεκτίμητος διαμάντι

નાજુક
નાજુક બાળુંકટ
nājuka
nājuka bāḷuṅkaṭa
λεπτός
η λεπτή αμμουδιά

કાંટાળીયું
કાંટાળીયું કાકટસ
kāṇṭāḷīyuṁ
kāṇṭāḷīyuṁ kākaṭasa
αγκαθωτός
τοι αγκαθωτοί κάκτοι

ગોળ
ગોળ બોલ
gōḷa
gōḷa bōla
στρογγυλός
η στρογγυλή μπάλα

ગુસ્સેદાર
ગુસ્સેદાર પુરુષો
gus‘sēdāra
gus‘sēdāra puruṣō
οργισμένος
οι οργισμένοι άνδρες

સ્વાદિષ્ટ
સ્વાદિષ્ટ પિઝા
svādiṣṭa
svādiṣṭa pijhā
νόστιμος
μια νόστιμη πίτσα

પહેલાનો
પહેલાનો ભાગીદાર
pahēlānō
pahēlānō bhāgīdāra
προηγούμενος
ο προηγούμενος σύντροφος

ઈર્ષ્યાળું
ઈર્ષ્યાળી સ્ત્રી
īrṣyāḷuṁ
īrṣyāḷī strī
ζηλιάρης
η ζηλιάρα γυναίκα

ફિનિશ
ફિનિશ રાજધાની
phiniśa
phiniśa rājadhānī
φινλανδικός
η φινλανδική πρωτεύουσα

કડાક
કડાક ચોકલેટ
kaḍāka
kaḍāka cōkalēṭa