Λεξιλόγιο
Μάθετε Επίθετα – Γκουτζαρατικά

સાંજવો
સાંજવો સૂર્યાસ્ત
sān̄javō
sān̄javō sūryāsta
βραδινός
ένα βραδινό ηλιοβασίλεμα

ખુલું
ખુલું પરદો
khuluṁ
khuluṁ paradō
ανοιχτός
ο ανοιχτός κουρτινόξυλο

ત્રીજું
ત્રીજી આંખ
trījuṁ
trījī āṅkha
τρίτος
το τρίτο μάτι

જીવંત
જીવંત ઘરની પરિદી
jīvanta
jīvanta gharanī paridī
ζωντανός
ζωντανές προσόψεις σπιτιών

અજીબ
અજીબ ખોરાકની આદત
ajība
ajība khōrākanī ādata
περίεργος
μια περίεργη συνήθεια φαγητού

વિનોદી
વિનોદી વેશભૂષા
vinōdī
vinōdī vēśabhūṣā
αστείος
η αστεία μεταμφίεση

તૂફાની
તૂફાની સમુદ્ર
tūphānī
tūphānī samudra
θυελλώδης
η θυελλώδης θάλασσα

માનવિયાત
માનવિયાત પ્રતિસાદ
Mānaviyāta
mānaviyāta pratisāda
ανθρώπινος
μια ανθρώπινη αντίδραση

આધુનિક
આધુનિક માધ્યમ
ādhunika
ādhunika mādhyama
σύγχρονος
ένα σύγχρονο μέσο

સ્વદેશી
સ્વદેશી ફળ
svadēśī
svadēśī phaḷa
τοπικός
τοπικά φρούτα

રંગીન
રંગીન ઈસ્ટર અંડાઓ
raṅgīna
raṅgīna īsṭara aṇḍā‘ō
πολύχρωμος
τα πολύχρωμα αυγά του Πάσχα

કાંટાળીયું
કાંટાળીયું કાકટસ
kāṇṭāḷīyuṁ
kāṇṭāḷīyuṁ kākaṭasa