Slovník
Naučte se přídavná jména – gudžarátština

ભીજેલું
ભીજેલા કપડા
bhījēluṁ
bhījēlā kapaḍā
mokrý
mokré oblečení

શાંત
શાંત રહેવાની વિનંતી
śānta
śānta rahēvānī vinantī
tichý
prosba o ticho

ટૂંકું
ટૂંકુ નજર
ṭūṅkuṁ
ṭūṅku najara
krátký
krátký pohled

ફાટું
ફાટેલો ટાયર
phāṭuṁ
phāṭēlō ṭāyara
plochý
plochý pneumatika

દ્રશ્યમાન
દ્રશ્યમાન પર્વત
draśyamāna
draśyamāna parvata
viditelný
viditelná hora

પ્રતિભાશાળી
પ્રતિભાશાળી વેશભૂષા
pratibhāśāḷī
pratibhāśāḷī vēśabhūṣā
geniální
geniální kostým

દારૂપીત
દારૂપીત પુરુષ
dārūpīta
dārūpīta puruṣa
opilý
opilý muž

સતત
સતત છોકરો
satata
satata chōkarō
opatrný
opatrný chlapec

જરૂરી
જરૂરી ફ્લેશલાઇટ
jarūrī
jarūrī phlēśalā‘iṭa
nutný
nutná svítilna

ગરમ
ગરમ જુરાબો
garama
garama jurābō
teplý
teplé ponožky

જાગૃત
જાગૃત કુતરો
jāgr̥ta
jāgr̥ta kutarō
bdělý
bdělý ovčácký pes

શરાબી
શરાબી પુરુષ
śarābī
śarābī puruṣa