Slovník
Naučte se přídavná jména – gudžarátština

દોગુણું
દોગુણો હેમબર્ગર
dōguṇuṁ
dōguṇō hēmabargara
dvojitý
dvojitý hamburger

દૂરવર્તી
દૂરવર્તી ઘર
dūravartī
dūravartī ghara
odlehlý
odlehlý dům

શુદ્ધ
શુદ્ધ પાણી
śud‘dha
śud‘dha pāṇī
čistý
čistá voda

કેન્દ્રીય
કેન્દ્રીય બજાર
kēndrīya
kēndrīya bajāra
centrální
centrální náměstí

દિવાળિયા
દિવાળિયા વ્યક્તિ
divāḷiyā
divāḷiyā vyakti
bankrotující
bankrotující osoba

વાસ્તવિક
વાસ્તવિક વિજય
vāstavika
vāstavika vijaya
skutečný
skutečný triumf

રાષ્ટ્રીય
રાષ્ટ્રીય ધ્વજ
rāṣṭrīya
rāṣṭrīya dhvaja
národní
národní vlajky

ક્રૂર
ક્રૂર છોકરો
krūra
krūra chōkarō
krutý
krutý chlapec

स्त्रीलिंग
स्त्रीलिंग होठ
streeling
streeling hoth
ženský
ženské rty

ઈર્ષ્યાળું
ઈર્ષ્યાળી સ્ત્રી
īrṣyāḷuṁ
īrṣyāḷī strī
žárlivý
žárlivá žena

સોનેરી
સોનેરી પગોડા
sōnērī
sōnērī pagōḍā
zlatý
zlatá pagoda

બેંગણી
બેંગણી લેવેન્ડર
bēṅgaṇī
bēṅgaṇī lēvēnḍara